האם אתה רוצה להגיב להודעה זו? אנא הירשם לפורום בכמה לחיצות או התחבר כדי להמשיך.

הרפורמה נותנת גז

Go down

הרפורמה נותנת גז Empty הרפורמה נותנת גז

הודעה  אורית Sun Jan 20, 2013 9:12 pm

בס"ד

הכתבה מאתר nrg.co.il

הרפורמה נותנת גז
מחירים מופקעים, אזורי חלוקה מוגבלים וקשיי התנתקות. מטרת הרפורמה החדשה במשק הגז היא לשים סוף להתעללות החברות הגדולות בלקוחות הקטנים. בדקנו מהן הזכויות של צרכני הגז - וכיצד תוכלו לחסוך הודות לרפורמה
לירן דנש | 17/1/2008 9:32 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר Share on facebook Share on twitter
במקביל לתלונות על אזורי חלוקה מוגבלים, על מחירים משתנים מעיר לעיר ועל סירוב למסור תעריפים דרך הטלפון - אישרה בימים האחרונים ועדת הכלכלה של הכנסת את הרפורמה בשוק הגז הביתי, שאמורה להביא בשורה צרכנית של ממש בתחום. את הרפורמה קידם שר התשתיות, בנימין בן אליעזר.

כיום פועלים בישראל 33 ספקי גז. לפי נתוני התמ"ת, 4 מתוכם - פזגז, אמישראגז, סופרגז ודורגז מחזיקים בכ-92% מהשוק , שהיקפו נאמד ביותר מ-2.5 מיליארד שקל בשנה.

לפי נתוני "אמון הציבור", החברות הקטנות הצליחו עד כה להיכנס בעיקר לתחום בלוני הגז, ולפיכך 80% מהמכירות שלהן מבוססות על בלונים.

מהארגון נמסר, כי בשנים האחרונות הגיעו אליו תלונות רבות מצד צרכנים בתחום הגז. 96% מהתלונות היו מופנות נגד 4 החברות הגדולות. בין התלונות הנפוצות: דרישה לתשלום על שינוי במערכת הגז, שירות טכני לקוי, מחירים גבוהים, קשיי התנתקות ומעבר בין החברות וחיוב בגין בדיקה תקופתית של תקינות מערכת הגז. נוסף על כך התקבלו תלונות על הערמת קשיים בקבלת רשימת הדיירים המחוברים לאותו מאגר גז, הפחדת דיירים מפני חברות מתחרות ואף שידול דיירים לחתום על הסכם חלופי מאחורי גבו של נציגם המנהל מו"מ עם חברה אחרת.
בשורות הרפורמה

הרפורמה החדשה צפויה להגביר את התחרות בשוק ולאפשר לצרכנים - שהיו עד כה "שבויים" בידי חברות הגז הגדולות - מעבר קל יותר מספק לספק. כמו כן, יחול על חברות הגז איסור ליצור קשר עם הלקוחות המבקשים לעבור לחברה אחרת, ולהציע להם הטבות. תוקף האיסור יהיה 6 חודשים. כמו כן אסור יהיה להן לסרב לספק שירות.

ברפורמה יושם דגש על תחום הבטיחות, אם כי חברות הגז הגדולות טוענות שהיא תביא לכניסת חברות קטנות בלתי מנוסות ובלתי בטיחותיות לשוק הגז. במסגרת הרפורמה יוטל על ספקי הגז לבצע בדיקות בהתאם לתקן ולהחליף את הציוד בכל פעם
שהצרכן מחליף את הספק.

כן תיקבע בחוק חובת ביטוח של הספקים, בגובה 5 מיליון דולר. אם הספק הנכנס יחליט לקבל "ציוד זר", הוא יחויב לתדרך לגביו את מערך הטכנאים תוך שמירה על אותה רמת בטיחות.

לדברי שר התשתיות בן אליעזר, "מדובר ברפורמה הנוגעת לחיי כל אחד מאזרחי ישראל, שנאלצו לספוג את נחת זרוען של חברות הגז הגדולות - שעשו כל שביכולתן כדי לטרפד את הרפורמה הזו".

נוסף על כך הדגיש השר, כי הצעד הבא בתחום הוא הסדרת הפיקוח על המחירים לצרכן. צעד זה ישלים את הרפורמה ויגן על הצרכנים מפני הנסיקה במחירי הגז.

דמי שימוש לא חוקיים

לפי הנתונים שנמסרו מארגוני הצרכנים, מחירו של בלון גז רגיל המכיל 12 ק"ג נע סביב 80 שקל. מחיר בלון גדול נע סביב 300 שקל. המחירים צפויים לרדת עם כניסת החברות הקטנות לשוק והגברת התחרות.

במשרד התמ"ת מדגישים, כי יש לשים לב שמרבית השירותים הכרוכים בשימוש במערכת גז - פרטית או מרכזית - כלולים במחיר הגז, והחברה אינה רשאית לגבות עבורם תשלום נפרד. כיום נוהגות חברות הגז לחייב את הצרכנים של מערכות גז מרכזיות בדמי שימוש קבועים, ללא קשר לגובה צריכת הגז שלהם.
עשרות חאפרים

מהם השירותים הכלולים במחיר שחברות הגז חייבות לתת? בדיקת מתקן ומיכלי הגז; תחזוקה ותיקונים של המכלים ושל הברז; שירות לפי קריאה במקרה של דליפת גז; הובלת מכל עד לצרכן וחיבורו למתקן; אספקה והחלפה של צינור גז גמיש למכשיר הגז; פירוק וסילוק ציוד מלקוח שהחליט לנתק את הקשר עם החברה; תיקון ציוד גז שהושאל לצרכן וביטוח נגד נזקים.

מושג נוסף המוכר לצרכנים הוא דמי הפיקדון. עם סיום החוזה יקבל הצרכן חזרה את דמי הפיקדון שנתן עבור הציוד המושאל - בלוני הגז וברז הגז (ציוד זה שייך לחברת הגז ומושאל ללקוח עד סיום החוזה). הצרכן זכאי לקבל זיכוי עבור הגז שנותר במכלים שעבורם שילם לספק הגז. דמי הפיקדון נקבעים על ידי משרד התמ"ת ועומדים על כמה עשרות שקלים.

לצד כל זאת, במשרד התמ"ת מדגישים את החשיבות שבהתקשרות עם חברות מורשות, שכעת יגבירו את כוחן בשוק - ולא עם עשרות החאפרים הפועלים ברחבי הארץ. אלה אמנם עשויים למכור בלוני גז במחירים נמוכים יותר, אך בלונים אלה מסכנים את בטיחותם של הצרכנים.

כדאי לדעת, כי לפי התקן הישראלי על חברות הגז לערוך בדיקות תקופתיות של מתקן הגז אחת ל-5 שנים. במקרה של גז המשמש להסקה - התקן מחייב בדיקה תקופתית של מכשיר הגז פעם בשנה.


אורית

מספר הודעות : 35
Join date : 20.01.13

חזרה למעלה Go down

חזרה למעלה

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
אתה לא יכול להגיב לנושאים בפורום זה